Heb je last van maagklachten? Is er dan sprake van teveel of te weinig maagzuur? Je grijpt misschien snel naar een maagzuurremmer om je klachten te verlichten. In dit artikel geef ik je enkele tips om maagklachten tegen te gaan.
We hebben namelijk voldoende maagzuur nodig. Vaak is er sprake van te weinig maagzuur bij maagklachten. En je buikklachten worden vaak alleen maar erger. Je maagzuur zorgt namelijk naast het verteren en splitsen van je voeding ook voor het afdoden van de bacteriën uit je voeding. Als dit niet voldoende in je maag gebeurt, krijgen deze bacteriën vrij spel verderop in je darmen. Als ze daar een feestje gaan bouwen, veroorzaakt dit buikpijn, een opgeblazen buik, winderigheid en andere spijsverteringsproblemen. Voldoende maagzuur is dus erg belangrijk.
Als je er echter last van hebt, is dit erg vervelend. Hieronder een aantal tips die je helpen je maagklachten onder controle te houden.
Misschien zijn er ook wel andere verstoringen in je spijsverteringsproces. Maakt je lever wel voldoende gal aan en werkt je galblaas hierbij wel optimaal? Maakt je alvleesklier voldoende verteringsenzymen aan? En zijn er geen andere verstoorders in je darmen die daar niet horen?
Bij alle processen in je lichaam heb je voldoende vitaminen en mineralen nodig. In je maag start het proces om deze stofjes uit je voeding te halen. Dan moet er wel voldoende maagzuur zijn om je voeding te splitsen en verteren. Te weinig maagzuur zorgt voor een nutriëntentekort. De zuurgraad van het maagzuur is ook een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem. Het vormt de eerste natuurlijke barrière tegen bacteriën en pathogenen vanuit de dunne darm.
Heel veel verschillen processen dus die verstoord kunnen zijn. Wil jij weten waar bij jou de verstoring zit? Neem dan contact op voor een uitgebreide bioresonantie analyse.
Bachbloesems zijn een natuurlijke remedies bij het herstellen van emotioneel evenwicht. Ze zijn veilig en…
Vetzuren zijn essentiële vetten die een cruciale rol spelen in het behoud van je algehele…